Att kamerautrustning kan vara dyr och väldigt ömtålig är ingen nyhet för någon. Frågan är då hur du på bästa sätt förvarar din utrustning emellan gångerna du använder dem och hur du ska packa den bäst när den ska förflyttas eller tas med någonstans. Emellan användningen bör du förvara allt på ett ställe och se till att det stället är säkert. Till exempel en byrålåda eller något som inte kan välta eller på annat sätt skadas av olycka, alternativt i en låda på golvet där ingen kan råka trampa eller snubbla på den.

Hur du ska packa vid förflyttning

Om du ska flytta med all din kamerautrustning bör du se till att packa allt på samma plats och se till att det är packat försiktigt. Märk gärna flyttkartongen med någon sorts varning om att innehållet bör hanteras varsamt för att de som ska hantera den när du till exempel beställer flyttstädning i Stockholm vet om att de ska vara försiktiga. Packa ner din allra ömtåligaste utrustning i filtar, bubbelplast, plastpåsar eller handdukar för att försäkra dig om att de inte kan skadas och packa dem sedan tätt så att inget flyttas runt när lådan är i rörelse. Det finns många olika tips på hur du förenklar din packning vid flytt. Börja packa i god tid för att undvika kaos och se till att rensa ordentligt för att enbart packa ner det du verkligen behöver dit flyttlasset ska gå.

Så packar du kameraväskan på bästa sätt

När det kommer till att packa din kameraväska för en kortare utflykt ska du se till att allt ligger säkert i väskan och att inget kan flyga runt där inne. Packa tight och om något ligger löst kan du linda in det i en handduk eller strumpa för att undvika skador. Det är viktigt att du sköter din kamerautrustning på rätt sätt för att den ska hålla så länge som möjligt. Tänk på att inte överpacka utan tänk på att ta med det du verkligen behöver för att undvika att väskan blir för tung, vilket kan leda till olyckor. Se till att du alltid har med en extern hårddisk så att du kan ha en backup på dina bilder ifall något skulle hända med din kamera. När du sedan kommer hem ska du förvara dina backuper på ett annat ställe än resten av din kamerautrustning. Ifall något blir stulet eller försvinner har du då i alla fall kvar alla foton du tagit.