Följer du modebloggare och stilikoner som alltid ser ut att kunna klä sig på ett både snyggt och personligt sätt, samtidigt som du har svårt att skapa din egen stil? Kläder och mode handlar ju om kreativitet. Så du vill ju inte härma någon annan, utan visa dina drag och personlighet. Genom att dagligen fota dig själv kan du faktiskt hitta kläderna och stilen som håller och som du trivs med.

Mode och kreativitet

Det som gör just mode och skönhet så intressant är ju den kreativa processen. Att hitta klänningen som funkar perfekt med ett par skor eller som verkligen uttrycker din känsla. Det är roligt att hitta nya kläder och sedan lyckas matcha ihop dem med de kläder som redan finns i garderoben. Men i din unika stil. Det första du kan göra är att gå ut på nätet och titta på jättemånga plagg. Vad är det du tycker om? Är det skinnjackor, ballerinaskor till jeans eller blommiga klänningar? Vilka färger återkommer du till? Det är en bra start för att hitta din personliga stil. Bästa stället att börja på är hos modesajten NA-KD som har snygga klänningar, byxor och cardigans där du hittar tusentals kläder och kommer garanterat hitta kläderna för att bygga upp en garderob som du gillar.

Daglig fotografering

För att hitta en stil som fungerar både för din vardag, din personlighet, men också för din kroppsform ska du börja fota dagens outfit med din mobil. Det finns personer som lägger ut dagens outfit på Instagram när de letar efter sin stil, men det behöver du inte göra. Däremot ska du spara alla bilderna i en särskild mapp på datorn. Efter ett par veckor kan du titta på bilderna. Hur sitter kläderna? Finns det några outfitskombinationer som du är riktigt nöjd med? Och vilka signaturplagg har du redan som du verkligen gillar? Utgå primärt från de klädkombinationer som du verkligen är nöjd med samt de plagg som du känner är dina signaturkläder. Gå också ut på nätet och leta efter stilkoner och fråga dig vad du gillar med just dem. Är det känslan av sextiotal? Enkla kläder i naturliga färger, modet att bära en rosa klänning en måndag morgon när alla andra har jeans? Eller kombinationen av klassiska snitt och personlig touch? Nu kan du skapa din egna unika klädstil.