Termen influerare kommer från engelskans “influencer”, det vill säga en påverkare. Framväxten av sociala medier har gjort att influerares marknadsföring ökat mycket. Som namnet antyder är en influerare en person som är aktiv i sociala medier och bloggar för att påverka följare inom gemensamma intressen.

Det finns många fördelar finns med den typ av professionell fotosamling som dessa influerare ofta använder sig av, däribland följande:

  • Drar till sig mer företag, särskilt med tanke på att alltfler företag börjar ansluta sig till Instagram.
  • Bidrar till mer engagemang och exponering.
  • Förstärker poängen med Instagram eftersom det är en visuell plattform.

3 tips för professionella foton

Här kommer några tips för professionella foton som influerare på Instagram. Detta är helt okomplicerat och allt som behövs för en egen profil.

1. Synkronisering av innehåll: Det är viktigt att överväga vilka foton som publiceras. Jämför om ett foto passar profilens stil och tema. Trots att ett foto i sig självt är vackert kan det tappa sin mening om det sätts ihop med andra foton. I värsta fall skapas ett spretigt intryck utan fokus. Försök därför synkronisera foton till en enhetlig samling med en röd tråd.

2. Antal foton: Dagens moderna kameror tillåter ett oändligt antal fotograferingar. Inget är lättare än att ta ett foto. Vad som är mer utmanade är däremot ett fantastiskt foto som höjer ögonbrynen. Begränsa därför inte antalet foton till några stycken och ta hjälp av speglar för bättre resultat. Vid fotosessioner ta många foton precis som de professionella. Det är vad som måste göras för att få det bästa fotot.

3. Varierade vinklar: Såväl landskap som maträtter vi fotograferar kanske inte blir optimala framifrån. Vad händer då om vi ändrar kameravinkel? Förutom att ta många foton behövs viss variation i vinklar och position. En liten förändring kan göra stor skillnad.